29 / 03 / 2024

Prefabrik evlere soba kurulur mu?

Prefabrik evlere soba kurulur mu?

Prefabrik evler; fabrikalarda hazırlanmış birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapılar oluyor. Peki prefabrik evlere soba kurulur mu? diyorsanız işte yanıtı...


Prefabrik evlere soba kurulur mu?

Prefabrik evler; parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı olarak karşımıza çıkıyor. 


Prefabrik evlerin ömrü en az 40 ile 70 sene arasında değişiyor. Prefabrik evlerin yapılması için arsanın imarlı olması gerekiyor. İmarlı olmayan arazi ve tarlalar üzerine belli sınırlarda evler yapılabiliyor. 


Arsa üzerinde prefabrik inşası için ruhsat alınıyor. Yapı ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Dilekçeye, sadece tapu mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gerekli oluyor.Peki prefabrik evlere soba kurulur mu? diyorsanız işte yanıtı...


Prefabrik evlerde elektrikli sobalar kullanılabileceği gibi, klima veya doğalgaz sistemi de uygulanabiliyor.


Ekstra olarak hazırlanan baca sistemi sayesinde soba yakılabiliyor. Böylece kış mevsinlerinde de prefabrik evde ısınmak mümkün olabiliyor.

Prefabrik ev için alınacak izinler!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com