28 / 03 / 2024

Noter onaylı kira kontratı ücreti 2016!

Noter onaylı kira kontratı ücreti 2016!

Kira kontratının noterde düzenlenmesi halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödenmesi gerekiyor. Peki kira kontratı noter ücreti 2016 ne kadar? İşte noter onaylı kira kontratı ücreti 2016...


Noter onaylı kira kontratı ücreti 2016!

Ev, işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratıyla kiraya veren bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor.

Kira kontratı zorunlu olmamakla birlikte hak kaybı yaşamamak ve sözleşmesinin ispat gücünü artırmak isteyen kimseler kira sözleşmesini noter huzurunda imzalayabiliyor.  

Kira kontratının noterde onaylatılması durumunda belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor. Peki kira kontratı noter ücreti 2016 ne kadar? İşte noter onaylı kira kontratı ücreti 2016...

2016 yılında yapılan kira kontratı için kiralama süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisi ödeniyor.Kefilli kira kontratlarında ise ayrıca binde 9,48 oranında harç ödemesi yapılıyor.

Söz konusu kontratta kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Aksi halde 2 nüsha olduğu kabul ediliyor.

Ancak kira kontratında yalnızca kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi; depozito tutarı ve kefalet şerhi içermemesi durumunda, kira kontratı damga vergisinden istisna tutuluyor.

2016 noter ücretleri!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com