25 / 04 / 2024

Mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler!

Mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler!

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan işlemler arasında mantolama işlemi de yer alıyor. Peki mantolama yapılırken nelere dikkat edilmelidir? İşte mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler..


Mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler!

Binalarda mantolama sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile dairelerin içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor.


Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de yükseltiliyor.Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının daireler için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş oluyor.


Enerji tasarrufunun yanında mantolama, dairelerin ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken önemli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.Peki mantolama yapılırken nelere dikkat edilmelidir?


Mantolama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.Mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda yer alıyor:


-Mantolama uygulamalarında en az 3 cm ve üzeri ısı yalıtım levhasının kullanılmasına dikkat edilmesi gerekiyor. 

-Mantolama uygulamalarında m² başına en az 6 adet mekanik tespit dübeli kullanılması gerekiyor. 

-Mantolama levhalarının dizimleri kabul görmüş biçimlerde gerçekleştirilmiş olması gerekiyor. 

-Dış cephe mantolama uygulamalarında kullanılan malzemelerin birbirleriyle uyum göstermesi gerekir ve malzeme kalitelerinin uluslararası standartlarda olması önem teşkil ediyor. 

-İstenen sonuç ve tasarrufun sağlanabilmesi adına ısı izolasyon uygulamalarının mutlaka dış cephelerde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com