20 / 04 / 2024

Konut ekspertiz ücreti 2017 ne kadar?

 Konut ekspertiz ücreti 2017 ne kadar?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki konut ekspertiz ücreti 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


 Konut kredisi kullanarak taşınmaz satın almak istiyorsanız banka öncelikle evin incelemesi için ekspertiz gönderiyor. Ekspertiz evi inceleyip bankaya bir rapor hazırlıyor ve hazırlanan bu rapora göre banka konut kredisi bedelini belirliyor.  


Konut ekspertiz raporunu hazırlarken, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ediyor. 


Raporda, taşınmazın açık adresi , taşınmazın lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu ,taşınmazın alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriyor. 


Rapor kontrol edilip, ilgili kredi kuruluşuna gönderiliyor. Son olarak kredi kuruluşunca baz alınan rapor ile yapılan inceleme sonucunda onaylanan kredi miktarı müşteriye iletiliyor.


Kendiniz bir ekspertiz firması ile anlaşmak yerine bankanın birlikte çalıştığı SPK lisanslı bağımsız ekspertiz kuruluşlarından bu raporu alabilirsiniz. Bu durumda banka ekspertiz ücretini krediyi kullanacak olan tüketiciden tahsil ediliyor. Peki Konut ekspertiz ücreti 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


 

Konut ekspertiz ücreti 2017 ne kadar?

2016 yılında 415 TL olarak tahsil edilen konut ekspertiz ücreti 2017 yılında 445 TL olarak tahsil ediliyor.  Bu ödemenin yapılmasının ardından hazırlanan rapor sonrasında bankaya gönderiliyor. 


Bankaya gönderilen raporlar inceleniyor. İnceleme sonrasında eğer rapor onaylanırsa, kredi tutarı da tüketiciye teslim ediliyor.


 

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com