19 / 04 / 2024

Konut çevre temizlik vergisi 2018!

 Konut çevre temizlik vergisi 2018!

2018 çevre temizlik vergisi oranları 50 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Konut çevre temizlik vergisi 2018 haberimizde yer alıyor...


 

Çöp vergisi olarakrta bilinen çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu vergi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesinde, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. 


Konutlara ait çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor. Ancak işyeri ve diğer binalar için vergi ödemesinin belediyede yapılması gerekiyor. 


2018 çevre temizlik vergisi oranları 50 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu.  Konut çevre temizlik vergisi 2018 aşağıda yer alıyor: 


Konutlara ait çevre temizlik vergisi 2018


MADDE 3 – (1) Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24 kuruş olarak hesaplanacaktır.



(2) Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.


Çevre temizlik vergisi 2018 oranları açıklandı!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com