20 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödenen bankalar 2017!

 Kira gelir vergisi ödenen bankalar 2017!

Mesken veya işyerini kiraya vererek geçtiğimiz sene gelir elde eden kimseler Temmuz ayında verginin 2. taksitini ödüyor. Vergiler 31 Temmuz'a kadar ödeniyor. İşte kira gelir vergisi ödenen bankalar 2017...


Kiraya verilerek gelir elde edilen mesken ve işyerleri için elde edilen kiranın belirlenen sınırın üstünde olması halinde kira gelir vergisi ödeniyor.


Vergi ödemeleri bir önceki sene içerisinde elde edilen gelirler için yapılıyor. Buna göre bu sene 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında elde edilen kira geliri için vergi ödeniyor.


2016 yılı boyunca Mesken kiralamalarında 3.800 TL, işyeri kiralamalarında ise 30.000 TL'lik istisna sınırını aşan gayrimenkul sahiplerinin kira gelir vergisini ödemeleri gerekiyor.


Vergi ödemeleri için öncelikle,Mart ayında beyanname verildi İki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinin ilk taksiti de Mart ayı içerisinde ödendi.


Mesken veya işyerini kiraya vererek geçtiğimiz sene gelir elde eden kimseler Temmuz ayında verginin 2. taksitini ödüyor. Vergiler 31 Temmuz'a kadar ödeniyor


Vergi mükellefleri vergilerini vergi dairesinden, internet üzerinden veya anlaşmalı bankalara ödeyebiliyor.


Kira gelir vergisinin ödendiği bankalar:

AKBANK

FİNANSBANK  

GARANTİ BANKASI 

HSBC BANK

T.C. ZİRAAT BANKASI

T. İŞ BANKASI

YAPI ve KREDİ BANKASI 

ODEABANK





Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com