19 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ne zaman beyan edilir 2017?

Kira gelir vergisi ne zaman beyan edilir 2017?

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor. Peki kira gelir vergisi ne zaman beyan edilir 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Ancak bu vergiyi her kira geliri olanlar değil istisna sınırından yüksek kira geliri elde eden kimseler ödüyor.


İstisna sınırı üstündeki gelirler için öncelikle beyanname veriliyor. Ancak istisnadan düşük gelirler için beyanname verilmediği gibi ödeme de yapılmıyor.2017 yılı vergilendirmeleri için belirlenen istisna sınırları ise şu şekilde:


 

Konut kira istisna sınırı: 3 bin 800 TL
İşyeri kira istisna sınırı: 30 bin TL

Bu istisna sınırlarını geçen kişilerin 31 Mart 2017 tarihine kadar beyanname vermesi gerekiyor. Mükelleflerin beyanname vermek için son 3 günü bulunuyor.


Kira gelir vergisi beyanı vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden de verilebiliyor. Beyannameüzerinden hesaplanan gelir vergisinin 2017 yılının Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. 


Mükellefler vergilerini,-

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi yarın başlıyor!

-Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ile,

-Anlaşmalı bankalardan,

-Tüm vergi dairelerinden

ödeyebileceklerdir.




Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2017!

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com