19 / 04 / 2024

Kimler konut hesabı açtırabilir?

Kimler konut hesabı açtırabilir?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin 26 Ağustos tarihinde yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Peki Kimler konut hesabı açtırabilir? Kimler konut hesabı uygulamasına başvurabilir? diyorsanız işte yanıtı...


Kimler konut hesabı açtırabilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin yüzde 25'lik bir peşinat biriktirmeleri gerekiyor. Peşinatı biriktirmek de zorlanan kişiler ev sahibi olma hayalini erteliyordu.


Bu hususta devlet konut satın almak için peşinat biriktirenlere yardım etme kararı aldı. Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Ağustos ayında yürürlüğe girdi.


Buna göre, konut kredisinde 15 bin TL devlet desteği Ağustos'ta başladı. Peki Kimler konut hesabı açtırabilir? Kimler konut hesabı uygulamasına başvurabilir? diyorsanız işte yanıtı...


26 Ağustos'ta yürürlüğe giren ve başvuruları alınmaya başlayan "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı" uygulamasından yararlanabilmek için 7 Nisan 2016 tarihi itibarıyla, tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmamak, konut edinimine kadar en az 3 yıl ödeme yapmış olmak, konut edinim tarihini müteakip 6 ay içerisinde gerekli belgelerle hesabın bulunduğu bankaya müracaat etmek gerekiyor. 


Aileler, 18 yaşından küçük çocukları adına da hesap açtırabiliyor. Konut hesabına bir defaya mahsus olmak şartıyla en fazla 30 bin lira olacak şekilde üst sınırı aşan bir rakam yatırılabiliyor. 


Konut hesabı açılabilen bankalar!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com