19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar?

 Kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar?

Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya sağlıklı hale getirmek için uygulama yapılması anlamına geliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar?


Kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar?

Kentsel dönüşüm kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi oluyor. Bu şekilde de kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanıyor

Kentsel dönüşümde kira yardımı başlama zamanı

Riskli olarak tespit edilen yapı için hazırlanan "Deprem Risk Raporu" Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra vatandaş, kira yardımı için başvuruda bulunabiliyor.

Kira yardımı için başvurular Bakanlık İl Müdürlüğü'ne yapılıyor. Vatandaş devletin sunduğu Kentsel Dönüşüm Kredisi ile Kentsel Dönüşüm Kira Yardımından sadece bir tanesi kullanılabiliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel Dönüşüm Kira yardımından yararlanabiliyor.

Kentsel dönüşüm kira bedeli yardımı ne kadar?

Peki, kentsel dönüşümden kimler yararlanabilir?


Mehmet TAŞ/Konuttimes.com