20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2018!

 Kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2018!

Kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. Peki kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Bakanlık, kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümünü tahliye eden kişilere bazı finansal destekler sağlıyor. 6306 sayılı kanun esaslarına göre anlaşma ile tahliye edilen kiracılarında bu yardımlardan faydalanma hakkı bulunuyor. 


Anlaşma ile tahliye edilen veya yıktırılan binaların, malikleri ve kiracıları  sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılan yardım ve desteklerden yararlanabiliyor.


 Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli binanın anlaşma ile tahliye edilmesi olarak karşımıza çıkıyor.


Kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan alınacak kredilere faiz desteği verilebiliyor. 


Peki kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2018!

 

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan,Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis'te kiracılara (Defaten) 1.190 TL ödeme yapılacak.


Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce'de kiracılara (Defaten) 1.350,00 TL  ödenecek.


Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale'de kiracılara (Defaten) 1.510,00 TL ödenecek.


Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van'da kiracılara (Defaten) 1.660,00 TL yardım yapılacak.


Adana, Antalya, Bursa, Konya'da riskli binası yıkılan kiracılara (Defaten) 1.810 TL ödenecek.


Ankara, İstanbul, İzmir'de ise kiracılara (Defaten) 1.920,00 TL ödeme yapılacak.



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com 





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura, TOKİ Aksaray kura