28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçe örneği 2017!

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçe örneği 2017!

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçe örneği 2017...


Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılacak yardım ve desteklerden yararlanabiliyor. 


Bu yardım ve desteklerin başında kira yardımı bulunuyor.  Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu gereğince kira yardımı ikamet şartı için hak sahiplerinden fatura alınıyor. İstenen son üç aya ait faturaların, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsaması gerekiyor.


Bu koşulları taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2017 örneği şu şekilde:


Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçe örneği 2017!


İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE 

 

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup, Afet Riski Altındaki Alanların 

Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesine göre kira yardımından faydalanmak istiyorum. 


Riskli binamı …./…./201… tarihinde tahliye ettiğimi beyan eder, aksi durumun tespit edilmesi halinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre faiziyle geri ödeyeceğimi taahhüt ederim. 

 

Kira yardımından faydalanmam halinde 13.10.2012 tarihli ve 28440 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar uyarınca bankalardan faiz destekli kredi başvurusunda bulunmayacağımı taahhüt ederim. 

 

Kira yardımı başvurumun uygun bulunması halinde aşağıda belirttiğim hesap numarama yatırılması hususunda; 


Gereğini arz ederim. 

 

 ……/…./2017

 Adı Soyadı - İmza 

 

İletişim Bilgileri 

Adres : 

 

Telefon : 

 

Banka Hesap Numarası (IBAN) : 

 

EKLER: 

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği 



Kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri 2017!

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com