20 / 04 / 2024

Kamu sosyal tesis ücretleri 2018 belli oldu!

 Kamu sosyal tesis ücretleri 2018 belli oldu!

Maliye Bakanlığının, Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü 2018-3 sayısında yayımlandı. İşte kamu sosyal tesis ücretleri 2018..



Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen, 2018 yılı kamuya ait eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhane, kreş ve çocuk bakımevleri ile spor tesislerinden yararlanma ücretlerinin en düşük tutarı belirlendi. 


Maliye Bakanlığının, Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü 2018-3 sayısında yayımlandı. Tebliğ, 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek.  


Buna göre, 2018'de kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinden, tebliğde belirlenen özellikleri taşıyan tesislerde yemek bedeli olarak kişi başına 14-21 lira, konaklama bedeli olarak da 6-10,50 lira olarak açıklandı.    


Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 10,50 lira ödeme yapacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurlarıyla diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 189 lira olacak ancak belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda kurum ve kuruluşlar, belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etme yetkisi olacak.  


Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 13 lira ödenecek. 

 

Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com