29 / 03 / 2024

Kaçak yapılara elektrik ve su bağlanması 2016!

Kaçak yapılara elektrik ve su bağlanması 2016!

2016 Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı değişiklikler yer alıyor. İşte kaçak yapılara elektrik ve su bağlanması 2016...


Kaçak yapılara elektrik ve su bağlanması 2016!

Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı olarak ifade ediliyor.


Kaçak yapıların elektrik ve su abonelikleri mesken üzerinden verilmiyor. Bu sebeple kaçak yapıda ikamet eden kimseler, şantiye üzerinden aboneliğini ya da geçici olarak su aboneliğini kullanabiliyordu.


Ancak 2016 Torba Yasa ile kaçak yapıların abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler getirildi. Peki 2016 Torba Yasa ile kaçak yapılara bağlanacak abonelikler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Kaçak yapılara elektrik ve su bağlanması 2016...

 

İmar Kanunu'na eklenen geçici madde ile; Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ile yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan yapılardan yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla, geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı yapılacak. 


Bu yapılara geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı yapılması herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmez.


Birinci fıkra uyarınca yapılan geçici abonelik süresi beş yılı geçemeyecek. Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, beş yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam edecek.Bu madde hükümleri 1/11/2015 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak uygulanacak.

2016 Torba Yasa ile gelen değişiklikler!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com