25 / 04 / 2024

İşyeri kira geliri istisna tutarı 2017!

İşyeri kira geliri istisna tutarı 2017!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergiyi istisna bedelinden yüksek geliri olan kimseler ödüyor. İşte işyeri kira geliri istisna tutarı 2017..


Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde mal sahiplerinin elde ettiği kazanç için kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. 


Bu vergilendirme, bazı koşullara göre yapılıyor. Kira geliri için istisna bedeli belirleniyor. İstisnanın altında kalan gelirler vergilendirilmiyor. Ancak kira geliri bildirme sınırından yüksek gelir elde edenler beyanname vererek, vergi ödüyor. 


Peki İşyeri kira geliri istisna tutarı 2017 ne kadar? 2017 işyeri kira geliri beyan sınırı nedir? diyorsanız işte yanıtı...


2016 yılı gelirleri için istisna sınırları  işyerinde 30 bin TL olarak belirlendi. Buna göre bu sınırın üstündeki gelirler için beyanname verilerek vergi ödemesi yapılacak.


İşyeri kira gelir vergisi ödenirken götürü gider yöntemi ya da gerçek gider yöntemlerinden biri seçilebiliyor. Bu şekilde yapılan hesaplama sonucunda ödenecek vergi belirlenebiliyor.


Kira gelir vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2016 yılında elde edilen kira gelirleri için 2017 ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıdı. 31 Mart'ta sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise 1-31 Temmuz'da yapılıyor.


Kira gelir vergisi için beyannameler vergi dairesinden verilebildiği gibi yine başkanlığın internet sitesi üzerinden hazır beyanname sistemi ile verilebiliyor.




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com