24 / 04 / 2024

İmar planı askı tutanağı nedir?

 İmar planı askı tutanağı nedir?

İmar uygulaması yapılacak olan yerin uygulamaya esas olacak bilgileri detaylı olarak gösteren kadastral durumu da işlenmiş plana imar planı deniyor. Peki, İmar planı askı tutanağı nedir? İşte yanıtı...


İmar planı askı tutanağı nedir?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plana, imar planı deniyor. imar planı Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanıyor.

Uygulama planları Bakanlık tarafından onaylanarak yürürlüğe giriliyor. Planlar ilgili idaeler tarafından bir ay süre ile ilan ediliyor. İlanı yapılan belgeye imar planı askı tutanağı deniyor. İmar planı askı tutanağı aşağıda yer alıyor.

Askı ilan tutanağı örneği...

İlimiz Merzifon İlçesine bağlı Sarıköy Köyü hudutları dahilinde tapunun 1146 nolu parsel üzerine mülkiyeti İbrahim ÇOLAK adına kayıtlı 5.000,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerine Akaryakıt/LPG servis istasyonu, lokanta, otel ve sosyal tesisler amaçlı, İl Genel Meclisinin 08.06.2005 tarih ve F-4 sayılı kararına istinaden Valilik Makamınca 06.07.2005 tarihinde onaylan Mevzii İmar Planı bulunmakta olup mevcut tesisin talepleri karşılamada yetersiz kaldığından dolayı parselin bitişiğinde (doğusunda) bulunan 24.134,21 m2 büyüklüğündeki 1147 nolu parsel için Tır Pakı, Lokanta, Konaklama Merkezi, Ticari Üretim Tesisi amacıyla kullanılmak üzere hazırlanan ilave nazım ve uygulama imar planı İl Genel Meclisinin 02.05.2012 tarih ve 44 sayılı kararına istinaden Valilik Makamınca 08.05.2012 tarihinde onaylanmış olup yürürlüğe giren uygulama ve nazım imar planı 14.05.2012 Tarihinde Genel Sekreterlik ilan Panosuna asıldığına dair iş bu tutanak tarafımızdan tanzim edilerek imza altına alınmıştır.

Mehmet TAŞ/Konuttimes.com



İmar planı revizyonu nedir?