23 / 04 / 2024

İmar durum belgesi için gereken evraklar nelerdir?

 İmar durum belgesi için gereken evraklar nelerdir?

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceği imar durum belgesinde gösteriliyor.Peki imar durum belgesi için gereken evraklar nelerdir?


İmar durum belgesi için gereken evraklar nelerdir?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belge olarak tanımlanıyor.


Bir arsanın imar durumu ile, arsanın yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri, ön,arka ve yan bahçe mesafeleri, inşaat emsallerini ve diğer tüm yapılaşma imkanları gibi bilgiler öğrenilebiliyor. 


İmar durum belgesi almak için bazı evrakların temin edilmesi isteniyor.Peki imar durum belgesi için gereken evraklar nelerdir?


İmar durum belgesi için gereken evraklar:


- Dilekçe

- Tapu aslı

- Çap aslı

- Vekaletname


Belediyelerden alınan imar durumlarının yasal geçerlilik süreleri 1 yıl oluyor. 1 yıldan daha eski dönemde alınmış imar durumlarının yasal yükümlülüğü kalmıyor ve yeniden belediyeden imar durumu almak gerekiyor.


Belediyelerin e-imar uygulamalarından satın almak istenilen arsanın veya kendi gayrimenkulün yola terki olup olmadığını, yeni imar durumunu, inşaat nizamını öğrenebilirsiniz.

İmar durumu belgesi ücreti 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com