28 / 03 / 2024

Ev satılınca kira sözleşmesi ne olur?

Ev satılınca kira sözleşmesi ne olur?

Konut kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında sözleşme imzalanıyor. Peki Ev satılınca kira sözleşmesi ne olur? diyorsanız işte yanıtı...


Ev satılınca kira sözleşmesi ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında sözleşme imzalanıyor.Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Ev ve işyeri kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanması muhtemel problemlere karşı ispat özelliği taşıyor.


Kira sözleşmesinin yazılı olma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Kanunen herhangi bir şekil şartı olmamasına karşın, sözleşmenin yazılı ve imzalı bir şekilde yapılması yararlı oluyor.


Sözlü sözleşme ise aralarında akrabalık ilişkisi bulunan taraflar arasında tercih edilen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında kalan kişiler anlaşmayı sözleşmeye dökerek tarih ve imza ekliyor. Böylece kira sözleşmesi resmi bir belge olma özelliğine sahip oluyor.

Peki Ev satılınca kira sözleşmesi ne olur? diyorsanız işte yanıtı...


Ev sahipleri kiraladığı yeri bir başkasına satma hakkına sahip oluyor. Dolayısı ile kiralanan evin kiraya verilmiş olması, satılmayacağı anlamına gelmiyor. 


Evde kiracı varken ev satışı yapılabiliyor. Bu durumda yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor.Yeni malik de, kanundaki koşullara bağlı kalmak şartı ile kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Kiracıyı evden çıkarmanın yasal yolları! 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com