23 / 04 / 2024

Emlak vergisi yatırma tarihleri 2017!

Emlak vergisi yatırma tarihleri 2017!

Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye 2 taksit şeklinde ödeniyor. İşte emlak vergisi yatırma tarihleri 2017...


Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenen vergilerin başında geliyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. Vergi; Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi için meskenlerde muafiyet uygulaması bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisinden muaf olunabilmesi için aranan ilk koşul, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak, bu meskenin yanı sıra herhangi bir yazlık, dağ evi gibi bir başka meskene sahip olmamak olarak sıralanıyor.


Tek mesken şartını yerine getiren aşağıdaki özelliklere sahip kimseler sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabiliyor.


- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.

- Ev hanımları


Muaf olmayan mükelleflerin ise vergilerini iki takist şeklinde ödemeleri gerekiyor. 2017 emlak vergisi 1.taksit ödemeleri devam ediyor. 2. taksitler ise Kasım ayında ödenecek. 


Vergi borcunu zamanında ödemeyen kimselere, vergi cezası uygulanıyor. Buna göre ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.




E-belediye emlak vergisi ödeme 2017!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com