29 / 03 / 2024

Emlak vergisi taksitlerinin ödeme ayları!

Emlak vergisi taksitlerinin ödeme ayları!

Emlak vergisi tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte emlak vergisi taksitlerinin ödeme ayları...


1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel emlak vergisi oranları ile hesaplanıyor. Bu oranlar taşınmazın türüne göre değişiyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı uygulanıyor.


Vergi ödemesi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz mal bir başka şehirdeyse, ödeme tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ayrıca internet üzerinden de emlak vergisi ödenebiliyor.


Emlak vergisi taksitlerinin ödeme ayları!


Emlak vergisi 1. taksit ödeme dönemi: Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2017 yılında verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. 


Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi: Emlak vergisinin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödenecek.

 



Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2017!

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com