19 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2018!

 Emlak vergisi ödeme tarihleri 2018!

Emlak vergisini, Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı bulunan herkes ödüyor. Peki 2018'de emlak vergisi ne zaman ödenecek? diyorsanız işte emlak vergisi ödeme tarihleri 2018...



Taşınmaz mal sahipleri bazı vergiler ödüyor. Bu vergilerin başında ev, işyeri, arsa veya arazi ayırmaksızın hepsi için ödenen emlak vergisi geliyor.


Emlak vergisini, Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı bulunan herkes ödüyor. Bir gayrimenkulün küçük bir hissesine sahip olanlar bile vergi mükellefi oluyor.


Hisseli taşınmazlarda ise vergilendirme mülkiyet türüne göre değişiyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisinde 1319 sayılı kanun kapsamında daimi ve geçici muafiyetlikler yer alıyor.  Vergide ayrıca tek mesken muafiyeti bulunuyor. 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Vergi ödemelerinden muaf olmayan taşınmaz mal sahipleri ödemelerini sene içerisinde iki taksitte yapabiliyor.


Emlak vergisi ödeme tarihleri 2018!


Emlak vergisi 1. taksiti: Mart, Nisan ve Mayıs 


Emlak vergisi 2. taksiti: Kasım 


Emlak vergisi oranları 2018!


Normal yöredeBüyükşehirde


MeskenBinde 1Binde 2


İşyeriBinde 2Binde 4


ArsaBinde 3Binde 6


AraziBinde 1Binde 2



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com