20 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiren vergilerin başında her sene ödenen emlak vergisi bulunuyor. Peki 2017 emlak vergisi ne zaman ödenir? 2017 emlak vergisi hangi aylarda ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017...


Emlak vergisi, her sene taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Verginin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Vergi ödemeleri internet üzerinden online de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. Peki 2017 emlak vergisi ne zaman ödenir? 2017 emlak vergisi hangi aylarda ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017...


Vergide ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları olmak üzere 3 aylık bir süre içerisinde; İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Verginin ödenmemesi halinde ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. Örneğin emlak vergisi borcunuzun 200 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,80 TL gecikme zammı uygulanacak.




Emlak vergisi ödenen bankalar 2017!

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com