18 / 04 / 2024

Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017?

 Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017?

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malların türüne göre farklı şekilde hesaplanıyor. Peki emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Verginin mükellefleri, taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Emlak vergisi yasal olarak 2 taksit halinde ödeniyor. Verginin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2. taksit ödemesi ise Kasım ayında yapılıyor.

 

Gayrimenkullerin emlak vergisi, bağlı belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.Peki emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak uygulanan emlak vergisi; meskenler için büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, normal yörede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehide olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.



Sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com