29 / 03 / 2024

Emlak vergisi internetten ödeme 2017!

 Emlak vergisi internetten ödeme 2017!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde verilebiliyor. Verginin taksitleri, internet üzerinden de ödenebiliyor. İşte emlak vergisi internetten ödeme 2017...


Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi oluyor. Aynı zamanda Türkiye sınırları içinde bulunan tüm arsa ve araziler yine bu kanun hükümlerine göre arazi vergisine tabi tutuluyor.


Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor. 


Emlak vergisi için ödenecek bedeller, taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi aynı zamanda büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


2017 yılı emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı. Mükellefler bu senenin ilk taksit borcunu 30 Mayıs'a kadar ödeyebilecek. İsteyenler tüm vergi borcunu bu dönem içerisinde kapatabilecek. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek. 


Emlak vergisi internetten ödeme 2017!

Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Vergi, internet üzerinden de ödenebiliyor.  İnternetten ödeme yapılabilmesi için belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması gerekiyor. 


İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerin e-belediye sistemine giriş yapılıyor. Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.



Sıfır oranlı emlak vergisi koşulları 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com