29 / 03 / 2024

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman son 2017?

 Emlak vergisi ilk taksit ne zaman son 2017?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Verginin 1.taksit ödemeleri Mart ayı itibari ile başlamıştı. Peki Emlak vergisi ilk taksit ne zaman son 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkul alan kimselerin de vergi yükümlülüğü bu sene başlıyor.


Ancak geçtiğimiz sene gayrimenkulü elden çıkaran kimselerin vergi sorumluluğu da bittiği için bu sene emlak vergisi ödemiyor. Ancak satışın gerçekleştiği senenin vergi mükellefiyeti eski malikte oluyor.


Buna göre, 20167 yılı içerisinde yapılacak taşınmaz satışlarında 2017 yılının vergisini eski malik ödeyecek, yeni malikin vergi sorumluluğu ise 2018 yılında başlayacak.


Emlak vergisi ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.  Verginin 1.taksit ödemeleri Mart ayı itibari ile başlamıştı. Peki Emlak vergisi ilk taksit ne zaman son 2017? diyorsanız işte yanıtı... 


31 Mayıs'ta sona erecek olan emlak vergisi için ödemeler devam ediyor. Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ayrıca, belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde ödemeler internet üzerinden yapılabiliyor.


Emlak vergisinin zamanında ödenmemesi durumunda her geciken ay için yüzde 1.40 oranında gecikme cezası uygulanıyor. Vergi borcu ödenmeden taşınmazın satış işlemi gerçekleşmiyor.



Emlak vergisi kimlerden alınmaz 2017?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes. com