29 / 03 / 2024

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2017!

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2017!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan ev,dükkan, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin geç ödenmesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2017...


Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor . Verginin mükellefleri taşınmazın kullanıcısı değil sahipleri oluyor. 


Emlak vergileri yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödeniyor. İsteyen vergi mükellefleri vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Ancak ikinci taksit döneminde bu şekilde bir ödeme kabul edilmiyor.


Emlak vergileri için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenecekken emlak vergileri için ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek. Buna göre 2017 emlak vergisi 1.taksit ödemeleri devam ediyor. 


Verginin geç ödenmesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2017...


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanmasıyla bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi oranları 2017..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 



Emlak vergisi ödeme seçenekleri 2017!


 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com