18 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2017 son gün!

 Emlak vergisi 2017 son gün!

Emlak vergisinin zamanında ödenmemesi halinde her geciken ay için yüzde 1.40 oranında gecikme cezası uygulanıyor. Peki Emlak vergisi 2017 son günü ne zaman? diyorsanız işte yanıtı...


 

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor.


Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri Mart- Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. Verginin 2.taksit dönemi  ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.  Emlak vergisi 2017 son günü 30 Kasım olarak belirlendi. 


Emlak vergisinin zamanında ödenmemesi halinde her geciken ay için yüzde 1.40 oranında gecikme cezası uygulanıyor. Vergi borcu ödenmeden taşınmazın satış işlemi gerçekleşmiyor.


Emlak vergisi, ilçe belediyesinden ödeniyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Bu oranlar büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak hesaplanıyor.


Emlak vergisi oranları 2018

TürüNormal yöre          Büyükşehir

MeskenBinde 1                 Binde 2

İşyeriBinde 2                 Binde 4

ArsaBinde 3                 Binde 6

AraziBinde 1                 Binde 2



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com