18 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2017 ödeme tarihleri!

Emlak vergisi 2017 ödeme tarihleri!

Emlak vergisi taşınmaz mal ahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte emlak vergisi 2017 ödeme tarihleri...


Emlak vergisi, 1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince ödeniyor. Kanunen Türkiye sınırları içinde bulunan binalar Bina Vergisine; tüm arsa ve araziler ise arazi vergisine tabi tutuluyor.


Verginin mükellefleri, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. 


Yeni taşınmaz mal satın alan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti bir sonraki sene içerisinde başlıyor. Örneğin 2017 yılında ev alanlar ödemelerine 2018 yılı itibariyle başlıyor. Ancak sene sonuna kadar emlak vergisi bildiriminin verilmiş olması gerekiyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel gayrimenkulün kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi 2017 ödeme tarihleri!


Emlak vergisinin 1.taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.

Emlak vergisinin 2. taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2017 yılı için emlak vergisi ilk taksit ödemeleri devam ediyor. mlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.



Emlak vergisi kaç lira 2017?

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com