20 / 04 / 2024

Dükkan ekspertiz ücreti 2017 ne kadar?

 Dükkan ekspertiz ücreti 2017 ne kadar?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki Dükkan ekspertiz ücreti 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


 

Konut kredisinde konut ekspertizi zorunlu bir aşama olarak karşımıza çıkıyor. Ekspertiz raporları  gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriliyor. 


Bankadan gönderilmiş eksperler tarafından ekspertiz raporu hazırlanıyor. Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Tüketici isterse kendisi bir gayrimenkul ekspertizi ile anlaşabiliyor. Çoğunlukla bu kişiler eksper uzmanları olarak seçiliyor. 


Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor. 


Bu analiz sonucunda gayrimenkulü bir piyasa değeri biçiliyor. Ekspertiz raporu altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor. Peki dükkan ekspertiz ücreti 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Dükkan ekspertiz ücreti 2017 ne kadar?  

2016 yılında 457 TL olan dükkan ekspertiz ücreti 2017 yılında 489 TL olarak ödeniyor. Dükkan alım satım süreçlerinde ekspertiz raporu için 489 TL bedel ödenmesi gerekiyor.


Ekspertiz raporu banka açısından büyük önem taşıdığı gibi müşteri tarafından da büyük önem taşıyor. Vatandaşların ekspertiz raporuna itiraz hakkı da bulunuyor.  Eğer banka ekspertiz raporu sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu durum sonucunda Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurularak, ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebilebiliyor. 


 

Konut ekspertiz ücreti 2017 ne kadar?

 



Öxge ÖZDEMİR/Konuttimes.com