20 / 04 / 2024

Devremülk onarım dönemleri!

 Devremülk onarım dönemleri!

Devremülk onarım dönemleri, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre belirli hükümlere bağlanıyor. Buna göre "Büyük onarım dönemi her yılın …………… günü başlar, ……………… ayının son günü sona erer." şeklinde sözleşmede belirtiliyor....


Devremülk onarım dönemleri!


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre devremülk onarım dönemleri belirli hükümlere bağlanıyor. Buna göre kanunda yer alan hükümde devremülk onarım dönemleri;


"Büyük onarım dönemi her yılın …………… günü başlar, ……………… ayının son günü sona erer." şeklinde belirtiliyor.


Büyük devremülk onarım dönemlerinin kullanılmayan zamanlarının bedeli ortak giderlerde kullanılmak ve devremülk hakkı sahiplerine öncelik tanınmak üzere, kiralanmak suretiyle değerlendirilebiliyor.


Bu dönemin kiralanıp kiralanmamasına ve kira bedelinin tespitine, devremülk hakkı sahipleri kurulunca, acele hallerde ise yönetici tarafından karar veriliyor.


Tüm giderlerle büyük onarım için her yıl yapılması gereken işlerin gideri devremülk hakkı sahipleri kurulunca belirlenecek bu giderler için ödenecek avans payları ve ödeme şekilleri bu kurulca kararlaştırılıyor.


Devremülk onarım dönemleri ndeki büyük onarım, her yıl yönetici veya tayin edeceği kişi tarafından kurul kararlarına uygun bir şekilde yapılıyor.