19 / 04 / 2024

Daire tapu masrafları 2017!

 Daire tapu masrafları 2017!

Tapu dairesinde yapılan söz konusu işlem için belli miktarda tapu masrafı ödenmesi gerekiyor. Bu harç satış bedeli üzerinden ödeniyor. İşte daire tapu masrafları 2017..


Daire, işyeri vb. taşınmaz mal alım satım işlemleri taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde oturulması halinde ise en yakın tapu müdürlüğünde yapılabiliyor.


Tapu dairesinde yapılan söz konusu işlem için belli miktarda tapu masrafı ödenmesi gerekiyor. Bu harç satış bedeli üzerinden ödeniyor. Taşınmazın banka kredisiyle de alınması halinde, tapu harcı gerçek devir bedeli üzerinden ödeniyor.


Devir bedelinin bir kısmının banka kredisiyle bir kısmının ise nakit ya da banka havalesi ile ödenmesi durumunda, bu şekilde ödenen tüm miktarların toplanması ve bu toplam üzerinden harç ödenmesi gerekiyor. Peki 2017 tapu masrafı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


Tapuda yapılacak devir işlemine bir dairenin konu olması halinde, Bakanlar Kurulu'nun yapmış olduğu indirim devreye giriyor. Kurul kararına göre, 30 Eylül'e kadar konut devir işlemlerinde binde 15 harç ödemesi yapılıyor.


Daire tapu masrafı hesaplama 2017

 Taşınmaz bedeli: 200 bin TL

Tapu harcı oranı: Binde 15

Tapu harcı bedeli: 3 bin TL



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com