25 / 04 / 2024

Çöp vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2016?

Çöp vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2016?

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları her yıl iki taksitte ödüyor. Peki Çöp vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2016? diyorsanız işte yanıtı...


Çöp vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2016?

Çevre temizlik vergisi olarakta bilinen çöp vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi bütün gayrimenkuller için değil, sadece kullanımda olan mesken ve işyerleri için ödeniyor.


Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Boş olan yapılar da vergi ödemelerinden muaf oluyor. Bunun için belediyeye bir beyanname verilmesi gerekiyor.


Ayrıca ev ve işyerlerinde bu vergi farklı şekilde ödeniyor. Çöp vergisi evlerde su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor. 


Taşınmaz malda kiracı varsa, vergi mükellefi kiracılar oluyor. Çöp vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. Peki Çöp vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2016? diyorsanız işte yanıtı...


Çöp vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise 13 gün sonra Kasım ayı içerisinde yapılacak. 


2016 yılında meskenlere ait çöp vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanıyor.


İşyerleri için ödenecek bedel ise, bina gruplarına ve bina derecelerine göre belirleniyor.


Çevre temizlik vergisi geç ödeme cezası 2016!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com