19 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

 Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

6552 sayılı Torba Yasası gereğince bazı alacaklar ve vergi borçları yapılandırılabiliyor ve vergi yapılandırmaları kapsamında çevre temizlik vergisi de bulunuyor.Peki çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları nelerdir?


Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

6552 sayılı kanunda yapılan değişiklikle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu ile vergilere af getiriliyor.Getirilen af kapsamında  çevre temizlik vergisi borçları da yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma için müracaatlar 31 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye yapıldı. Kanun ile, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı taksitlendiriliyor.


Söz konusu çevre temizlik vergisi için yapılandırılan borcun taksitleri, ikişer aylık dönemler halinde en fazla 18 eşit taksitte ödeniyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.Yapılandırma sürecinde sorumlu olan kişilerin bu hakkını kaybetmemesi adına bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları nelerdir?

Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi için bazı şartlar bulunuyor.

-Yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için başvuru süresinin kaçırılmaması gerekiyor.


-Başvurunun ardından başlayan ödeme sürecinde ise, bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Çevre temizlik vergisini kim öder?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com