28 / 03 / 2024

Bayramda vergi daireleri açık olacak mı?

Bayramda vergi daireleri açık olacak mı?

Vergi dairelerinde işleri olanları mesai saatleri içinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki Bayramda vergi daireleri açık olacak mı? 4 Temmuz'da vergi daireleri açık mı? diyorsanız işte yanıtı...


Bayramda vergi daireleri açık olacak mı?

Vergi dairesi mesai saatleri birçok resmi kuruluş gibi diğerlerine benziyor. Yani bu saatler 08.30 – 17.30 arasıdır. 12.30 – 13.30 arasında ise öğle arası veriyor.


Yazlık – Kışlık saat uygulaması ile bu saatlerde yarım saatlik oynama olabiliyor.  Vergi daireleri, normal şartlarda cumartesi ve pazar günü çalışmıyor. Ancak bazı vergi ve vergi affı dönemlerinde kimi vergi daireleri yoğunluk nedeni ile haftasonu da açık olabiliyor.


Peki Bayramda vergi daireleri açık olacak mı? 4 Temmuz'da vegi daireleri açık mı? diyorsanız işte yanıtı...

 

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruda, Başbakanlığın talimatıyla kurum idarecileri tarafından lüzumlu tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün, 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü hatırlatıldı. 


Duyuruda, vergi dairelerinin 4 Temmuz'da yarım gün, 8 Temmuz'da ise tam gün açık bulundurulacağı bildirildi.


İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Fatih ilçesinde yer alıyor. Dairenin açık adresi şu şekilde sıralanıyor:


Adres: Akşemsettin Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih/İSTANBUL

Telefon:(212) 453 82 00

Faks   :(212) 523 60 66

E-posta:[email protected]