24 / 04 / 2024

Bağcılar metrosu!

 Bağcılar metrosu!

Bağcılar metrosu gerçek adıyla Otogar-Bağcılar-İkitelli-Başakşehir-Olimpiyat Hattı, LRT (hafif metro) ve Metro olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Hat üzerinde bulunan Esenler İstasyonu Aksaray-Otogar-Havaalanı hattı ile entegredir...


Bağcılar metrosu!


Bağcılar metrosu gerçek adıyla Otogar-Bağcılar-İkitelli-Başakşehir-Olimpiyat Hattı, LRT (hafif metro) ve Metro olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Hat üzerinde bulunan Esenler İstasyonu Aksaray-Otogar-Havaalanı hattı ile entegredir. Bağcılar metrosunun tüm hattının hizmete açıldığı tarih 7 Temmuz 2013'tür.


LRT (hafif metro) kısmı: Otogar istasyonunda, Aksaray-Otogar-Havaalanı hattı ile entegre olarak başlıyor, Esenler ilçesinden geçerek (Esenler ve Menderes istasyonları) Bağcılar ilçesine (Üçyüzlü, Bağcılar Meydan ve Kirazlı istasyonları) ulaşıyor. Bu noktada (Kirazlı İstasyonu) hafif metro kısmı son buluyor. Kirazlı istasyonu Metro+LRT ortak istasyonu olarak yapılmıştır. Hafif metro kısmının uzunluğu 5,8 kilometre, istasyon sayısı 5 ve bulunan istasyonlar ise Esenler, Menderes, Üçyüzlü, Bağcılar, Kirazlı'dır.


Metro kısmı (Kirazlı istasyonu): Bu noktadan itibaren hat Metro olarak, Mahmutbey, İkitelli yönüne ilerliyor. İSTOÇ’un üzerinden, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisine girdikten sonra (İkitelli Sanayi İstasyonu) iki kola ayrılıyor. 1. Kol Başakşehir’e 2. Kol ise Olimpiyat stadına ulaşıyor. Bağcılar metrosunun bu kısmında uzunluk 15,9 kilometre ve yer alan istasyon sayısı da 11 olarak biliniyor. Bağcılar metrosunun istasyonları, Kirazlı, Yenimahalle, Mahmutbey, İSTOÇ, İkitelli Sanayi, Turgut Özal, Siteler, Başakkonutları ve Metrokent  ile Ziya Gökalp ve Olimpiyat olarak hizmet veriyor.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura