24 / 04 / 2024

Arsa tapu masrafı hesaplama 2016!

 Arsa tapu masrafı hesaplama 2016!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal alım satım işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Arsa satışında, satış değeri üzerinden tapu masrafı ödeniyor. İşte arsa tapu masrafı hesaplama 2016...


Arsa tapu masrafı hesaplama 2016!

Arsa, arazi, ev ve işyeri gibi taşınmazların tapu devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Satıcıdan alıcıya devir yapılırken tapu harcının da ödenmesi gerekiyor.


Tapu harcı hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödeniyor. Ancak kimi zaman tapu harcı masraflarını tarafların anlaşmalarına göre, sadece alıcı da ödeyebiliyor. Peki 2016 arsa tapu masrafı ne kadar? diyorsanız işte arsa tapu masrafı hesaplama 2016...


Tapu harcı oranı 2016 yılı için binde 20 olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin satışı yapılacak arsanın değeri 200 bin TL ise; alıcı 4 bin TL satıcı 4 bin TL olmak üzere toplamda 8 bin TL harç ödemesi yapılıyor.


Tapuda satış değerinin eksik gösterilmesi ve dolayısıyla emlak alım satım tapu masrafının da eksik ödenmesi durumlarında;  durumunun tespiti halinde 3 kat daha fazla oranda harç talep ediliyor.


Tapu masrafları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine yada anlaşmalı bankalar tarafından da tahsil edilebiliyor.

Tarla tapusunu arsa tapusuna çevirme!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com