18 / 04 / 2024

Apartman yönetim planı nereden alınır?

 Apartman yönetim planı nereden alınır?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer konuları düzenliyor. Peki apartman yönetim planı nereden alınır? diyorsanız işte yanıtı...


Apartman yönetim planı nereden alınır?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor.


Apartman yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmünde olup, anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor.


Yönetim planında hüküm bulunmayan durumlarda, anataşınmazın yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanıyor.


Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu gerekiyor. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklı oluyor. 

 

Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlıyor. Peki apartman yönetim planı nereden alınır? diyorsanız işte yanıtı...


Apartman yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçeyle müracaat edilerek belli bir bedel karşılığında yönetim planı verilebiliyor.

Bina yönetim planı nedir?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com