19 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası bugün başlıyor!

 Altına dayalı kira sertifikası bugün başlıyor!

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası bugünbaşlıyor. Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek..


 

Belirlenen Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla Türkiye genelinde etaplar halinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı bugün başlıyor. 


İlk aşamada talep İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun, Zonguldak’ta toplanacak.


2-6 Ekim arası Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinde değil, belli şubelerinde talep toplanacak. Hangi şubelerin talep toplayacağı www.hazine.gov.tr/ ve www.ziraat.com.tr internet sayfalarında ilan ediliyor. 


Altına dayalı kira sertifikasında kabul edilecek altın türleri 


Uygulamada 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilecek olup, üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar kabul edilmeyecek. 


Ziraat Bankası şubelerine getirilecek altınlar hiçbir iskontoya tabi tutulmayacak. Mevcut saflığı oranında birebir kabul edilecek. Böylece yatırımcılar hiçbir değer kaybına uğramayacak. Altınların teslim edilmesi halinde müşterilere hesap cüzdanı verilecek.


1000/1000 saflıktaki 1 gram altın karşılığında bin tahvil ve kira sertifikası aktarılacak. Söz konusu senetler fiziken basılmayacak, Merkezi Kayıt Kuruluşu bünyesinde yatırımcı bazında kayden saklanacak.


Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?

2-6 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak olan 1.Etap talep toplama işlemleri;


İstanbul, 

Ankara, 

İzmir, 

Bursa, 

Adana, 

Antalya, 

Diyarbakır, 

Rize, 

Sivas, 

Samsun

Zonguldak illerinde gerçekleştirilecek. 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com