23 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap müracaatları bugün başladı!

 Altına dayalı kira sertifikası 2. etap müracaatları bugün başladı!

Altına dayalı kira sertifikası uygulamasında, 2. etap başvuru dönemi bugün başlıyor. Başvurular Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul ediliyor..


Hazine tarafından, yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla 2 Ekim'de Altına dayalı kira sertifikası uygulaması başladı. 


Altına dayalı kira sertifikasında 1. etap başvuruları 6 Ekim’de sona ermişti. Altına dayalı kira sertifikasında 2. etap başvuru dönemi bugün başlıyor. Başvurular 13 Ekim’de son bulacak.


Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla, Türkiye genelinde etaplar halinde Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı gerçekleştiriliyor.  Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinde değil, belli şubelerinde talep toplanacak. Hangi şubelerin talep toplayacağı www.hazine.gov.tr/ ve www.ziraat.com.tr internet sayfalarında ilan ediliyor. 


Altına dayalı kira sertifikası başvurularında yalnız 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilebilecek. Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmiyor. 


Altına dayalı kira sertifikası uygulamasında altını olan kimseler devletten bu altın karşılığında bir taşınmazı belli bir süre sonra devlete geri satmak şartıyla satın alıp, onu tekrar devlete kiraya vermiş oluyor. 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com