28 / 03 / 2024

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında kazanç nedir?

 Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında kazanç nedir?

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası 2-6 Ekim arası Ziraat Bankası’nın tüm şubelerinde değil, belli şubelerinde talep toplanacak. Başvurular bugün başladı...


 

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için ön talep dönemi bugün başladı. Bu uygulama ile Hazine tarafından, yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amaçlanıyor. 


Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında ilk etapta başvurular 2-6 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için başvurular Yalnız Ziraat Bankası aracılığı ile 81 ilde, 245 ilçede 331 şubede kabul edilecek. 1.Etap talep toplama işlemleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak'ta gerçekleştirilecek. 


Peki Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında kazanç nedir? diyorsanız işte yanıtı...


Vatandaşlar getirecekleri altınlarını dönem sonunda aynı miktarda altın olarak alacaklar, bunun yanı sıra Hazine yıllık yüzde 2.4 getiri sağlayacak.


Yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu senetler karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altın yatırımlarına kazanç sağlayabilecek, bu kazançlarını veya istemeleri durumunda senedin vadesinden önce işlemiş geliri ile anaparalarını kısmen veya tamamen Türk Lirası karşılığı olarak alabilecek. Tahvil istenilen zamanda tekrar altına dönüştürülebilecek.



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com