29 / 03 / 2024

2B arazisi için başvurular yarın sona eriyor!

 2B arazisi için başvurular yarın sona eriyor!

2/B arazisi için 200 bin kişiye verilen ikinci şans 7 Eylül'de sona eriyor. Yarın mesai bitimine kadar başvuruların yapılması gerekiyor...


 

2B arazisinde başvuru süresi yarın mesai bitiminde sona eriyor. 7 Mart'ta sona ermesi beklenen ancak 6 ay uzatma kararı alınan 2B arazisinde 200 bin kişiye ikinci bir şans verilmiş oldu. 


2/B arazisi satın almış ancak taksitinin 2 tanesini aksatan, 2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırma tebligatına uymayarak peşinatı yatırmamış ve 2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişiler bu şanstan yararlanabiliyor. 


Satış bedeli, 3 aylık sürenin bittiği günden ödeme yapacağı güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık tüketici fiyatları endeksi toplamında artırılarak hesaplanacak.  Vade farkı, 2/B arazisine talip olup peşinatı ödemeyenlere de uygulanacak.


Başvuru için gerekenler:

2/B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Başvuruda gerekenler şu şekilde sıralanıyor:  


Nüfus cüzdanının fotokopisi, Başvuru dilekçesi, Başvuru bedeli makbuzu, Tüzel kişiler için ise yetki belgesi, Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.


 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com