29 / 03 / 2024

2B arazisi başvuruları 1 hafta sonra bitiyor!

 2B arazisi başvuruları 1 hafta sonra bitiyor!

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. 2B arazisi başvuruları 1 hafta sonra bitiyor..


 

2B arazilerinde süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler, taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin başvuruları 7 Mart'ta sona erecek. Başvurular 1 hafta sonra bitiyor.


2B arazisi için başvurular 2017 yılı Eylül ayında sona erecekti. Ancak Hükümet 2B yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru süresini uzatma kararı aldı. 


7 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 6 aylık bir süre dilimi için uzatılan 2B arazileri için hak sahipleri, ilgili kurumlara müracaat edebiliyor.


Bu kurumlar defterdarlık ve mal müdürlükleri olarak sıralanıyor. 2B arazisi başvuruları esnasında gerekli olan belgeler ise şu şekilde:


1- Nüfus cüzdanının fotokopisi,

2- Başvuru dilekçesi,

3- Başvuru bedeli makbuzu,

4- Tüzel kişiler için ise yetki belgesi,

5- Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.


Hazine tarım arazileri başvurularında son gün ne zaman?


Aynı tarihte Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin olarak süresi içinde başvurmayanlara verilen başvuru süresi de bir yıl süreyle uzatılmıştı.


26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için 7 Eylül 2018 tarihine kadar müracaat edilebilecek.


Dolayısı ile 26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için 7 Eylül 2018 tarihine kadar müracaatlar alınacak.



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com