29 / 03 / 2024

2B arazilerinde başvuru süresi yeniden uzatıldı!

 2B arazilerinde başvuru süresi yeniden uzatıldı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 ay daha uzatıldı...



Hazineye ait tarım arazilerinin satın alınmasına yönelik başvurunun süresi 7 Eylül 2017'ye kadar uzatılmıştı. 200 bin kişiye verilen ikinci şansı değerlendirmek isteyenlerin bu süre içinde başvuru ve ödemelerini gerçekleştimesi gerekiyordu.


Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile bu süre 7 Eylül 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 ay daha uzatıldı. Buna göre 2B arazileri için 7 Mart 2018 tarihine kadar müracaat edilebilecek.


2/B arazileri başvuru işlemleri

2/B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Başvuruda gerekenler şu şekilde sıralanıyor: 


Nüfus cüzdanının fotokopisi, Başvuru dilekçesi, Başvuru bedeli makbuzu, Tüzel kişiler için ise yetki belgesi, Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.


6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun Geçici 4 üncü Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Başvuru ve Ödeme Süreleri ile Beşinci Fıkrasında Yer Alan Başvuru Süresinin Uzatılmasına İlişkin Karar için tıklayın





Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com