18 / 04 / 2024

2017 emlak vergisi son ödeme tarihi!

 2017 emlak vergisi son ödeme tarihi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergi 2 taksitte ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart ayında başlamıştı. İşte 2017 emlak vergisi son ödeme tarihi...


Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergiyi taşınmaz mal sahipleri ödüyor.


Bağlı olunan belediyeye ödenmesi gereken emlak vergisi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Emlak vergisi oranları taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, emlak vergisi oranlarının taşınmaz malın değerinin üzerinden hesaplanması ile bulunuyor.  2017 emlak vergisi oranları şu şekilde: 



Emlak vergisi oranları 2017
TürNormal yöredeBüyükşehirde
MeskenBinde 1Binde 2
İşyeriBinde 2Binde 4
ArsaBinde 3Binde 6
AraziBinde 1Binde 2




Emlak vergisi mükellefi, taşınmaz mal sahipleri oluyor. Kanunen her gayrimenkul sahibinin bu vergiyi zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor.


Emlak vergisi yasal olarak 2 taksit halinde ödeniyor. Verginin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2. taksit ödemesi ise Kasım ayında yapılıyor. Buna göre 2017 emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs olarak belirlendi. 


Ödemenin 1 gün bile gecikmesi halinde aylık vergi cezası uygulanıyor. Bu ceza yüzde 1,40 olarak uygulanıyor.




Emlak vergisi ödemesi hangi bankalara yapılır?




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com