19 / 04 / 2024

2017 emlak vergisi ilk taksit dönemi için son 2 hafta!

 2017 emlak vergisi ilk taksit dönemi için son 2 hafta!

Emlak vergisi borcu, her sene, senede belli tarihlerde ödeniyor. 2017 emlak vergisi ilk taksit dönemi için son 2 hafta bulunuyor...


Gayrimenkul sahipleri her yıl belirlenen zamanlarda emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor.  Vergiyi bina, mesken veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Emlak vergisi bedeli, taşınmazdan taşınmaza değişkenlik gösteriyor. Taşınmaz malın türüne göre belirlenen emlak vergisi oranı ile taşınmazın değerinin hesaplanması ile vergi hesaplanıyor.


Büyükşehir belediyeleri sınırı içindeki taşınmaz mallar için vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Konut, işyeri, arsa ve araziler açısından emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehir belediyesi oranları 2017

Binalarda Binde 4 - Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 - Arsalarda Binde 6 


Normal yörelerde oranları 2017

Binalarda  Binde 2 - Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1 - Arsalarda  Binde 3    


Emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Buna göre, Emlak vergisi 1.taksit 2017 ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor.  Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için yüzde 1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.



Emlak vergisi ödeme seçenekleri 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com