29 / 03 / 2024

2017 emlak vergisi 2.taksiti bugün sona eriyor!

 2017 emlak vergisi 2.taksiti bugün sona eriyor!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinin 2.taksiti bugün sona eriyor. Mükelleflerin vergilerini mesai bitimine kadar ödenmesi gerekiyor...


 

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, her yıl gayrimenkul sahiplerinden tahsil ediliyor. Bu vergiyi, arsa, arazi, mesken ve işyeri ayrımı olmaksızın her mal sahibi ödüyor.


Taşınmaz ayrımı vergi oranlarında yapılıyor. Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.


Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor. Eğer belediye e-belediye sistemine dahilse, vergi borcu internetten de ödenebiliyor.


Emlak vergisi Kasım ayı ödemeleri bitiyor. Bugün sona erecek emlak vergisi 2. taksit ödemelerinin mesai bitimine kadar ödenmesi gerekiyor. Aksi halde vergi mükellefleri vergi cezası ile karşılaşabiliyor.


2017 yılında satın alınan gayrimenkuller için de vergi ödemeleri 2018'de başlayacak.

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com