29 / 03 / 2024

2017 emlak vergisi 2.taksit ne zaman?

 2017 emlak vergisi 2.taksit ne zaman?

2017 yılı emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki 2017 emlak vergisi 2.taksit ne zaman? diyorsanız işte yanıtı...



 

Emlak vergisini gayrimenkulü olan herkes ödüyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina (mesken ve işyeri), arsa ve arazi sahipleri emlak vergisi mükellefi oluyor.


Gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi bedeli, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor.


Emlak vergisi oranları 1319 sayılı kanunda belirtilmiş olup, büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.


Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. 


2017 emlak vergisi 2.taksit ne zaman?


Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım itibari ile başlıyor. İkinci taksit ödemeleri en son 30 Kasım'da ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Vergi, ödemek için mükellef kimlik belgesi ile birlikte belediyenin tahsilat veznelerine müracaat edebiliyor.


Vergi borcu, internet üzerinden de ödenebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 



2018 emlak vergisi nereden öğrenilir?

 


Özge ÖZDEMİR /Konuttimes.com