28 / 03 / 2024

2017 değer artış kazancı vergisi 2.taksit ne zaman?

 2017 değer artış kazancı vergisi 2.taksit ne zaman?

İki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi 1. taksiti için ilk taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erdi. Peki, 2017 değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman? diyorsanız işte yanıtı...


Değer artış kazancı vergisini, edinim tarihinden itibaren taşınmazını 5 yıl içinde elden çıkaranlar ödüyor. Vergiyi sene içinde belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olanlar ödüyor.


Gayrimenkul gelir vergisi ödemeleri; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden yapılabiliyor. 

 

Gayrimenkul değer artış kazancında 2016 için istisna sınırı 11 bin TL olarak belirlendi. 5 yıl içinde yapılan gayrimenkul satışından elde edilen kazancın vergilendirilmesi için kazanç tutarının, 11 bin TL’lik istisna tutarını aşması gerekiyor. Kazanç eğer 11 bin TL’yi aşmıyorsa, vergilendirilmiyor.


Değer artış kazancı vergisi 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı,31 Mart'ta sona erdi.Beyannameler de Mart ayında verildi.  


2017 vergi takvimine göre değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ise Temmuz ayı içerisinde ödeniyor.  Vergi için ödemeler 5 gün sonra başlıyor. 




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com