23 / 04 / 2024

2016 Torba Yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı?

2016 Torba Yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı?

Birçok alanda yeni düzenlemeleri kapsayan TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 2016 Torba Yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı? 2016 Torba Yasa yürürlüğe girdi mi? diyorsanız işte yanıtı...


2016 Torba Yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan 2016 torba yasa çeşitli alanlarda yeni düzenlemeleri kapsıyor. Peki TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 2016 Torba Yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı?  2016 Torba Yasa yürürlüğe girdi mi? diyorsanız işte yanıtı...


İmar Kanunu ile Kentsel Dönüşüm Kanunu dahil bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde 29695 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  


2016 Torba Yasa ile inşaat ve gayrimenkulle alakalı maddeler de bulunuyor.


"Kanal İstanbul Projesi"nin yasal alt yapısı oluşturuluyor. İlgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor.


Kamu arazisi tahsis edilen turizm işletmelerinin 2016 yılı için ödemesi gereken kira ve tahsis gibi borçları bir yıl ertelenecek.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya uygulamayı yürütmesi halinde  TOKİ  veya idare, riskli alanlarda ve rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma işlemlerini iki yıl süreyle geçici olarak durdurabilecek.


Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla geçici elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz bağlantısı yapılabilecek."

Kentsel dönüşüm yasası 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016