20 / 04 / 2024

2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Tapu harcını eksik ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte 2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi...


2016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi!

Tapu müdürlüğünde yapılan taşınmaz mal alım satım işlemleri için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Tapu harçlarının ödenmemesi durumunda, devir işlemi gerçekleşmiyor. 


Tapu işlemlerinde taşınmazların gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemeleri gerekiyor.


Ancak bazı taşınmaz sahipleri daha az harç ödemek için tapu bedelini de daha az beyan ediyor. Ancak bu durumun tespiti halinde Maliye vergi cezası uyguluyor.Tapu harcını eksik ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor.  016 tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2016...


............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE


.../.../2016


Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:


.../..../....

                                                                                                   

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza


EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi

Tapu satış harçları 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com