19 / 04 / 2024

2016 tapu döner sermaye bedeli!

 2016 tapu döner sermaye bedeli!

Tapu alım satım sürecinde alıcının ödemesi gereken masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de bulunuyor. Peki 2016 tapu döner sermaye bedeli ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


2016 tapu döner sermaye bedeli!

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu yerin tapu müdürlüğünde gerçekleşiyor.

Alıcı ve satıcı ya da vekillerinin katılımı ile devir işlemi yapılıyor. Bu süreçte müdürlüğe gerekli evrakların teslim edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor.

Tapu harçları işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Tapu harcı satışa konu olan taşınmaz malın değeri üzerinden ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında hesaplanıyor. Ayrıca tapu döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor.  

Tapu döner sermaye bedeli  yalnız alıcı tarafından tahsil edilen bedel oluyor. Tek işlemde bir adet bağımsız bölüm satışı yapılıyor ise bir adet döner sermaye hizmet bedeli alınıyor.Peki 2016 tapu döner sermaye bedeli ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

2016 Tapu döner sermaye bedeli....

Döner Sermaye Hizmet Bedeli: 87,25 TL

İlave Hizmet Bedeli:  11,75 TL

Döner Sermaye Hizmet Bedeli Hesabı: Yöresel Katsayı X Hizmet Bedeli

Tapu işlemlerinden yukarıdaki formüle göre döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.

2016 tapu harcı oranı!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com